Son Yazılar

VC 17 Vampirizm Virüsü: İnternete Yaydığım Yalan




İnternetin sanal ve yalan dünyasında kaynağı olmadan okuduğunuz hiçbir bilgiye güvenmeyin. Özellikle de forumlarda, sosyal medyada ve bloglarda paylaşılan kaynaksız konulara. İnternette paylaşılan yanlış bir yazı veya bilgi, bu tür siteler aracılığıyla virüs gibi her yere yayılıp kalıplaşabiliyor. Size bununla ilgili bir itirafım olacak.

Oldum olası okullarda derslere girmeyi seven birisi olmadım. Kendi kendine, kitaptan çalışmak benim için daha kolaydı. Ne var ki zorunlu yoklama yüzünden dinlemesem bile pek çok derse girmek zorunda kalıyordum.

2008 yılında bir gün yine böyle bir derste, aşırı sıkılmış olmamın da etkisiyle internet trollüğü yapmaya karar verdim. Vikipedi'de bazı ünlülerin ve spor klüplerinin ve Kurtuluş Savaşı'nın başlığına bazı yalan bilgiler eklerdim (ergenlik yaramazlıkları, mazur görün). Ancak o kadar sistematik bir şekilde yapardım ki bu işi, girdiğim bilgiler aylarca başlıklarda varlığını sürdürdü.
 
Ancak asıl büyük final, VC 17 Vampirizm Virüsü ile oldu. O zamanlar Twilight adlı bir romantik vampir filminin modası vardı. Biraz mitoloji, biraz da biyoloji bilgimle uzunca bir yazı hazırladım. Tamamen uydurma olan bu yazıda VC17 adlı bir virüsün vampirliğe neden olduğunu ve vampirlerin karakteristik özelliklerini bilimsel bir üslupla uydurdum. İnternetten ülserli bir mide resmi bulup (midede kan varmış, kan içiliyormuş gibi gözüktüğü için) kullanarak yazıyı daha bir albenili hale getirdim. Sonrasında da yazıyı internetin çöplüğü olan frmtr adlı bir forum sitesine koydum.

Elbette interneti trolleme dönemim birkaç aylık bir fazdı ve zaman içerisinde sıkıldım ve kendime daha mantıklı uğraşlar buldum. Diğer yandan yıllar sonra fark ettim ki, meğer vc17 yazısı almış başını yürümüş. Benim yazımın üstüne yeni şeyler ekleyip, yazıyı başka platformlarda da paylaşmışlar. Sonuç olarak, günümüze VC 17 Vampirizm Virüsü efsanesi Facebook, YouTube, sözlük siteleri hatta yeni yetme yazarların romanlarına kadar girmiş. Üstelik, birileri yazıyı İngilizce'ye çevirmiş, bu nedenle yazı Türkiye dışına da çıkmış ve yayılmaya devam ediyor.

Tabi bunları anlatırken, gurur duymuyorum, ya da bana sövün diye anlatmıyorum. Evet, trollük yıllarım geride kaldı, ancak sizlere söylemek istediğim, herşeyi sorgulayın ve özellikle internette gördüğünüz çoğu şeye inanmayın.
 
 


7 yorum:

  1. insanoğlu yalancı bir ırk doğal olarak insanın olduğu heryerdede yalan kaçınılmaz

    YanıtlaSil
  2. en büyük dezenformasyon: "eylemciler geldiler bana hakaret ettiler yerer yatırıp üzerime pislediler"

    YanıtlaSil
  3. ahaha yazıyı okudum vampirizm ha :D

    YanıtlaSil
  4. frmtr'de hala vampiryazısı güncelde duruyor insanlar inanıyor hla

    YanıtlaSil
  5. Ben bu virüsü doktordan duydum sen kimsin:)

    YanıtlaSil
  6. Bakın arkadaşlar size yemin ediyorumbu virüs gerçek bende var ama sadece uyumadımda bu oluyor vucumu şeytan elegeçirmiş gibi gorunuu yorum ve hiç yorulmuyorum ve çook güçlü oldumu hisediyorum ve o an çok büyükbir titreşime giriyorum ve arkamdan piksel pikseler dökülüyor

    YanıtlaSil
  7. Bana ulaşmaya çalışmayın sadece bilgilendirmek amacı ve bu yazı çok saçma çünkü bu virüs gerçek abimde de var o an çok arkadaşlar gerçektençok korkunc bir şeytan ele gecirmiş gibi gorunuyorumve arkamdan piksel piksel şeyler dokuluyor ve kaslarim şişiyor

    YanıtlaSil

Google hesabı kullanmak istemeyenler yorum göndermek için Yorumlama Biçimi'nde Adı/URL kısmından seçim yapabilir.

Notral.com, Copyright © 2023. İletişim İçin E-Posta Gönder.

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.